foundation

eftersom grannen som livnär sig på att dela ut morgontidningar hade försovit sig imorse och inte fårstår det här med artighet och hänsyn smällde igen dörren vid 3:48 så vaknade jag och kunde inte somna om. när jag har gått upp riktigt tidigt brukar jag tänka "nu har jag varit uppe i 14 timmar, om jag hade gått upp kl 9 så hade klockan varit 23 nu, måste nog sova". nu funkar inte det för jag kan inte somna på dagen, kan inte ´vila´och sånt om jag inte är på semester med vänner och är sjukt avslappnad, då kan jag somna på eftermiddagen. slutsatsen är iaf att jag är väldigt trött, är inte riktigt frisk än heller, har haft huvudvärk i 3 dagar i sträck, mår illa och har lite astma. men men, det kunde ju varit mycket värre,gött att jag kan jobba och få in oljepengarna :) tanterna på jobbet är så gulliga (alltså brukarna då), en erbjöd mig ett rum i hennes hus idag haha, kommer bli lite ledsamt att lämna favoriterna.


get your dirty fingers out of my pie

herregud vilken tråkig helg, jag menar det är tråkigt att vara sjuk hemma men här i Oslo där jag bor på 12m2 så finns det inte direkt mycket att göra. men vilan har gett resultat och promenaden i Frognerparken gjorde susen för astman. har underhållit mig med att  titta på gamla avsnitt av bevvan, poular och felicity, läsa om hur Norge kommer att raseras av svininfluensan, gjort linfrögele till håret, läsa om agent/struktur-relationen osv osv. ser faktiskt fram emot att jobba imorgon, jesus!

grissjukan

verkar ha överlevt svininfluensan eller vad det var som hit me i onsdags. idag mår jag nästan helt bra men har lite astma som alltid när jag blir sjuk så nu ska jag gå ut och gå så att jag inte får en massa slem i lungorna och får svårt att andas, det är så oskönt. jobbade onsdag och torsdag när jag hade feber, ingen hit. trillade tex. med cykeln vilket resulterade ett, visserligen rätt coolt, blåmärke på ca 30x15 på höften. tyvärr vänstra höften som jag har som vana att sova på, har nu fått sova på högra istället, livet är hårt. annars har jag varit på Harry Potter (orkade inte vänta på dig Karin), kom på att jag såg förra filmen i Berlin med Elin, även sjuk då!, i tisdags var jag och Meliisa från jobbet och åt mat i Grûnnerlokka, gött varre. hum. näe, dags att gå ut och hosta lite slem!

just fine

nu har jag städat mitt rum inför finbesöket av C imorgon, ska bli så kosligt! städade även lite i köket och på toaletten eftersom alla andra är efterblivna. sparkade lite i väggen eftersom jag var så sur men den är typ av betong så nu har jag ont i tån också, lol på det liksom.

när jag har tråkigt på jobbet tänker jag på:
-hur mycket jag har tjänat hittills
-hur långt mitt hår kan bli över sommaren
-att jag borde skaffa en stegräknare och få bekräftat att jag går minst en mil/dag på jobbet

ungefär så, tydliga tecken på genialitet.

i´m packing plastic and that's what make my life so fantastic

jag hatar alla som bor i minkorridor utom snälla kristina som jag gillar. de andra vill jag typ döda. eller iaf skälla ut, går runt och muttrar på svenska om hur äckliga och efterblivna de är. okej, överdrivet men jag har bott här i 4 uker och städat typ 5 ggr, har de lyft ett jävla finger? näe, allt de gör är att grisar ner. att bo i korridor är som att bo på behandlingshem fast utan behandling och terapeuter som har husmöte och säger åt folk att städa. igår rev jag ner nästan alla fula bilder från nån jävla benettonkatalog ano -97 som nåt miffo tejpat upp över hela köket, sen tog jag stålull (!!) och städade hyllorna.
men i helgen kommer krille och då jävlar är det svenssonsupande som gäller! 

xx

har haft en underbar helg i Hunnebostrand med mina barndomsvänner. Vi är så olika nu, lever så olika liv men det är så fint att hänga ändå. vi har badat, solat och druckit rose och ätit en massa god  mat, fint det. har köpt med mig 2 liter sojamjölk, 2 st havregrädde och en tartextub och en gott&blandat. bussen blev stoppad i tullen på vägen hem, meckigt värre, kom på mig själv med att förbanna att Norge inte bara kunde gå med i EU, Europaprogrammet har så indoktrinerat mig till EU-vänliga tendenser.
imorgon ska jag jobba igen, borde sova nu,.

xxx

trodde typ att jag skulle dö på jobbet idag, det var så jävla varmt! var helt blött av svett hela dagen. en tant som jag var hos sa att hon aldrig husket en sådan värme på sina dryga 80 år och att hon trodde att det här var världens undergång, umm faktiskt känns lite så.
haha tidigare i veckan var jag hos en tant som pratade lite 'rart', alltså konstigt. jag fattade ingenting och hon fattade inte heller något av vad jag sa och frågade hela tiden 'vem som sänt mig', haha försökte förklara att det var oslo kommun men då undrade hon om han var rik min man och hade flera damer, haha.
mycket underhållande det här med språkliga missförstånd för en lättroad hjärna som min.
igår var jag och H från jobbet på grönland och köpte massa frukt och tofu som faktiskt var jättebra och billig även med svenska mått mätt. sen var vi hemma hos henne i hennes icke äcklig kök och gjorde tofupaj och drack öl och skrattade oproportionelligt mycket åt våra egna norska skämt, gött det.
puss!

RSS 2.0