jag ser ljuset jonatan!

är typ klar med tentan nu :)
ska bara få lite kommentarer av min mor imorn men sen ska den skickas in.
så jävla skönt! wiieeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!

nu borde jag försöka sova.


dansANDE, inte DANSande, okej?

känns som om jag har deg i huvet. seg deg höhö.
har skrivit tentan men behöver korta ner den ca 3000 tecken, sugigt värre. tyvärr kan jag inte koncentrera mig längre utan ska snart sova. om jag kan alltså. inatt somnade jag vid 05. kunde inte somna bara, är ju så ibland. whatever. imorn ska jag ta mig utanför mig lägenhet, tjoho! och gå på samsek möte och sen dricka öl med klassen. well. sen på fredag är det dags att leta maskeradkostym och som ska användas senare på kvällen på tentafesten. ja, vi har två. elitism och sånt, europaprogrammet är ju faktiskt ett EU-projekt, blablabla. i helgen vill jag träffa mina vänner! ah, mina vänner! saknar er.

suck och stön ******'s kön, nu ska jag kolla lite på tv. spännande, mycket länge sen sist.


Utkast: inatt drömde ...

inatt drömde jag om luther och att en frisör sa att jag var tvungen att klippa av 10cm av mitt hår för att det var så slitet. sen vaknade jag och insåg att jag inte har nån koll på statsbildning och gränser och att jag egentligen inte vet något om franska revolutionen.

tror att jag omdevetet har lagt mig till med skabb-akademiker-tant-stilen den här veckan. har tröjor och kjolar i alla dess möjliga färger och mönster som jag kombinerar med icke-matchande sjalar. för några veckor sen gick jag förbi Gudrun Sjöden och tänkte "men det dom har ganska fina kläder ändå". sen insåg jag vidden av tanken och fick panik och halvsprang in på Gina Tricot för att hitta något ungdomligt.

allt jag vill nu är att sitta och dricka öl och prata om vad som jävla helst men inte kristendom och eruopeisk identitet eller om den starka staten.

Utkast: tar in ...

tar in Europas ande och lagar rysk rödbetssoppa. haha, eller inte. Trivs rätt bra med att skriva hemtenta förutom när jag bitvis drabbas av panik över litteratur som jag inte hunnit läsa. men det lägger sig ju rätt fort. Men åh vad jag saknar socialt umgänge utanför skolan. Det enda jag har gjort förutom att läsa är att gå på olika möten gällande genus samt varit över och klappat morris ibland.
Synd att snygg-angela inte också är klar på torsdag, isf hade vi kunnat fira då.
Andra konsekvenser av tentaskrivandet är; kraftigt ökade koffeinkonsumtion samt extremt intag av frukt och grönsaker. hoppas att det sista tar ut det andra.

jag har, som jag alltid gör när jag är stressad, satt upp några mål som jag försöka följa:
-minimera internetanvändningen
-ha mer tid då jag slappnar av, typ läser tidningen
kanske låter tråkigt men min hjärna behöver vila, inte få så mycket intryck hela tiden. och jag behöver fokusera min tid på meningsfulla saker som mina vänner t
puss dårå!

höhö

hehe började skratta som gubbe_55 när jag tänkte översätta "bestseller" till "kioskvältare" men insåg att det inte passade i kontexten av Marco Polos beskrivning av sin resa till Kina. Sen skrattade jag åt potatisepidemin i Irland men fick dåligt samvete när jag läste vidare och insåg att en massa människor dog i svält på grund av det hemska potatismöglet. jaja, plugga plugga men inte bli så mycket kloakare gällande kristendomens påverkan av den europeiska identiteten. statsbildningsfrågan orkar jag inte ens tänka på.

well well, nu måste jag sova så att jag kan plugga 12 timmar imorn också.

pussen.

inte nu

rensa rensa. lägga tiden på rätt saker. styra och inte följa.


och så ansvaret.  fokus där.


nu:sova.


¨¨¨¨___¨¨¨¨

är lätt stressad över tentan som kommer ut på onsdag. jag föredrar visserligen hemtenta framför salstenta men jag har ont i magen över litteraturen som jag ännu inte hunnit läsa. men whatever, det brukar alltid ordna sig. jag kommer säkert att klara tentan men hade gärna velat ha ett VG, duktig_flicka_82. men men.

och ska väl tacka alla högre makter och sånt för jag tror att jag nästan är frisk från den långvariga förkylningen. lite lite halsont kvar men det känns nästan helt bra. så himla skönt.

har varit i Oskarshamn i helgen med läppglansbrudarna och hälsat på Sofia. Det var precis vad jag behövde, komma bort från göteborg, dricka öl och hångla lite med en tysk kärnkraftinspektör höhö. nu vill jag bara att tentan ska vara klar och att jag ska slippa tänka på antiken/medeltiden/upplysningen alternativt första och andra världskriget hela tiden. jag tycker ju att det är kul att innehållet i kursen är kul men tentaångesten är ju alltid ofrånkomlig.

well, nu ska jag fortsätta läsa. sitter på KTB och har varit här sen 10, innan dess hade jag föreläsning så jag börjar längta ut i luften.


humhumhum

när jag blir pigg igen och min kropp inte är invaderad av hemska virussaker som muterar i min kropp så ska jag:
-TRÄNA! typ hela tiden :)
-cykla till skolan
-piffa till mig och gå ut och dricka öl och leta efter potentiellt hångel
-köpa den där jättefina gröna stickade klänningen på Karltex som eg är för dyr men som jag är värd för att jag är så himla bra ändå.
-vara en gullebulle mot alla


som snus

Lyssnar på britney och lagar hälsomat och väntar på att orken ska återkomma. Har tackat nej till två olika tillställningar ikväll för att ligga hemma och vila.
Gick till affären förut för att köpa lite förnödenheter som torkade fikon och höll på att svimma, det var lite jobbigt.
Tur att man är hård_brud_82 och bara går hem och fixar linspaj.


Det var så fint att ha Angela med hela dagen igår och dagen där innan också, så fint med fina vänner. När tentan är över ska jag ha inflytningsfest för alla mina kära vänner och det ska bli en fin fest för att fira att livet är himla fint ändå. Fint fint fint, fint som snus.

Okej, nu ska jag fortsätta läsa genusboken om Europas historia och sen ska jag väl typ sova.


Pussen då.


gnällbloggen del 3

ja det här skulle ju kunna bli en fortsättning på tidigare gnäll då jag fick ligga på en bår i en ambulans ist för att sitta på seminariet igår som jag egentligen skulle gjort.
fick hostmedicin i onsdags på vårdcentralen och när jag tog den första kvällen kände jag mig visserligen allergisk, det dunkande i öronen, kliade osv men jag var hos min syster så jag trodde att det kanske var katten. i torsdags när finaste Angela var här så fick jag svårt att andas men tog astmamedicin och då blev det bättre. vaknade dock på fredagsmorgonen och var väldigt varm och röd i ansiktet, halsen, ryggen osv. plus att jag var fett svullen i ansiktet och på halsen. angela hade sovit över och följde med till apoteket där jag tänkte köpa lite allergimedicin för att sen gå till skolan. ist fick jag träffa en skum sjuksköterska som frågade om jag hade varit skådespelare när jag låg på britsen och vilade efter det sjutteelfte blodtrycket hon tog. fick betapred och tavegyl men det blev inte så mycket bättre och för att jag inte skulle sluta andas eller nåt på spårvagnen (dramaqueen!) så ringde de på ambulans. tur för mig att angela var med och fick åka med. sen kom vi till sahlgrenska och det var sjukt obehagligt att komma in på ambulansintaget, inte för att jag minns de tidigare gångerna så mycket men ändå. fick träffa en läkare fort och fick kortison intravenöst. blev bättre efter ett tag och jag och angela åt kål-och kikärtssallad som jag hade haft med sig som matlåda. fick åka hem efter ca 4 timmar och på det stora hela fungerade sjukvården mycket bra den här gången. fick med mig betraped och uppmaning att ta dessa och ringa ambulans om jag fick en liknande reaktion igen. det känns ju lite overkill men men.
OCH; läkaren sa att jag hade en rodnad i halsen och skrev därför en remiss tillbaka till vårdcentralen där läkaren där sa att jag var så fin så fin i halsen fast jag typ inte kunde svälja. jävla vårdcentral, jag ska leta upp en privatläkare som måste vara snäll mot mig i kapitalismens namn.

har kommit fram till att jag hatar sjukhus, mådde typ psykiskt illa när jag låg där med droppnål i armen och mindes hur jag legat på samma sätt efter ventrikellsköljning oräkneliga gånger. och att en del idioter till sjukvårdspersonal kommenterade mina ärriga armar och undrade "vad som hade hänt". och kan inte komma ifrån känslan att alla andra även om de inte frågade tittade och dömde mig. kanske inte dömde som om "usch" men som "stackars tjej" eller "galning". hatar hatar hatar att det syns på mig att jag varit sjuk, hatar att andra människor tror sig veta något om mig för att jag har skurit mig en gång i tiden. när jag skar mig och folk sa att jag förstörde mina armar så skrattade jag och sa att det skiter väl jag i. så här i efterhand ångrar jag det så jävla mycket. samtidigt ska jag inte anklaga mig själv heller men jag önskade att jag hade fått bättre hjälp och tagit till mig den hjälp jag fick tidigare. well well.

känns fint att vakna tidigt, nu ska jag göra kaffe och gröt och sen plugga tills jag ska hem till åsa i eftermiddag.

okej det var inte så kul att få en allergisk reaktion men vad fan, det ordnade sig ju och snart kanske jag kan träna igen :)

hej dårå.


gnällbloggen; fortsättningen

okej, somnade runt 01 och vaknade vid 3:58 av mitt eget hostande. ni vet man hör sig själv men fattar inte att det man själv som låter. försökte somna om men det gick inte så jag läste lite i den kassa genusboken vi har till kursen. av alla böcker liksom. men whatever. nu ska jag snart gå till läkaren, känner mig bättre nu så det känns lite dumt. men vad fan. känns som om det kommer att bli en väldigt lång dag efter 3 timmars sömn. ska till Iris innan föreläsningen och sen måste jag hem och plugga tills det är dags att gå och lägga sig igen. förhoppningsvis sover jag bättre inatt.
kul kuk. tur att det är roligt att lära sig nya saker, ser all kunskap som ett sätt att förbereda mig för att kunna sätta alla gubbar som kommer att komma ivägen för mig i mitt liv på plats.

today I´m afraid of yesterday

mitt eviga ältande om min skrangliga fysik fortsätter härmed. avslutade antibiotikakuren (som var för magen men även tog hand om halsontet och förkylningen) för en vecka sen och typ i lördags började jag känna mig kass igen. Igår vaknade jag med halsont men sket i det och cyklade till skolan. Imorse var det rätt mycket värre och jag ringde vårdcentralen. okej, det är verkligen inte hela världen men jag har fan haft ont i halsen i en månad nu, tycker inte att jag ska behöva ha det. har ju inte tid att ligga hemma heller och är inte så sjuk att jag tycker att jag behöver det. äh, får se vad den, med all säkerhet, otroligt kompetenta läkaren på vårdcentralen säger imorn.

idag har jag läst en hel bok och skrivit anteckningar till den på datorn eftersom jag ska lämna tillbaka den imorn. det var ju duktigt av mig liksom.

har haft uppföljningsmöte med min terapeut och socialsekreterare idag. det var ett lite konstigt möte och ursäkta mig jantelagen men jag känner verkligen att jag skulle kunna göra min socialsekreterares jobb typ dubbelt så bra. herregud folk har ju ingen koll och jag undrar ibland hur de ansågs kompetenta för den tjänst de sköter.

melankolin slår till ibland och jag kan gripas av totalpanik för att bli sjuk igen, tänker att nu är det kört, nu får de låsa in mig nånstans, jag fixar inte det här. det gör jag ju och det går över fort men min självbild är lite.. eh..instabil? :S
terapeuten sa att jag kan tänka på det som att "turista i helvetet" lite, man känner och kommer ihåg hur det var men det innebär inte att det ÄR så igen.

okej, gå igenom anteckningarna och sen sova.


all you need is me

hej bloggen. nu har jag kommit hem efter att ha åkt hemifrån 07.30 imorse. bra dag, bra dag men lite stressigt.
följande då: föreläsning 3 timmar, plugg 4 timmar, shopping med angela :DDD, stressätande av panerad ost på kellys med samma qvinna, sen springa över gatan för genusgrupps-möte som blev väldigt bra. sen var det europapub (eh) med skolan med pubquiz och lite öl. min mage dog nånstans vid osten men nu har jag ätit a-fil med banan och ska sova så imorn är det nog bättre.

imorgon ska jag göra SCID-testet för att förhoppningsvis visa att jag inte är sjuk i huvet längre. sen terapi och lunch på Iris och sen föreläsning. 

nu är jag trötter och ska titta på seinfeld och sova.

pussen då.

RSS 2.0