xx

i helgen har jag badat, solat och druckit öl. det har varit najs. en aning trött idag på jobbet bara, fötterna ömmar fortfarande efter helgens andra nattvandring på sådär 8km i sandaler.

jag har otåligt väntat på utmaningar hemma, suckat över vardagen och så vidare. nu saknar jag den, fast ändå inte. hemma är tryggt, här är inte lika tryggt, har inga riktigt nära vänner, bara bekanta och saknar det. samtidigt är det så nödvändigt att göra något annat ett tag.

nu ska jag läsa i min bok "Kan du säga schibbolet" som jag fick av Åsa i julklapp men inte kommit mig för att läsa, bra det för det är en bra bok så det är kul att ha den kvar :)

...


igår var jag ute på ett ganska trevligt ställe, utan att göra av med några pengar också; impad av mig själv ;) gick hem från majorstuen och eftersom jag också går hela dagarna på jobbet har jag rätt ont i fötterna nu.
idag ska jag cykla upp till sognsvann och ligga där hela dagen, ska göra lite sallad och iskaffe och köpa en tidning.
puss!

hot stuff

haha lastbilschaffisen stakar mig och vill att vi ska gå på bio eh, nej.
men jag har typ skaffat mig lite vänner här, det är trevligt. inte som hemma, såklart, men ändå :) ska upp till sjön nu och träffa några och imorgon ska jag och hanna från jobbet gå ut :) och snart flyttar två trevliga in i min korridor, najs :) plus att det var tillbud på rema1000 så att jag kunde köpa 2 stora fina avokado för 10 NOK, har längtat efter avocado men dom har typ kostat 20 kr styck innan.

det är så sykt varmt här, trodde typ jag skulle svimma idag på väg hem från jobbet. men det betyder antagligen bad i  helgen :)

årets första dopp!

idag har jag varit och badat i sognsvann, en sjö som inte ligger så långt ifrån där jag bor. dock är det uppför hela vägen så det känns väldigt långt. men det var underbart att bada, årets första dopp :D
sen åkte jag och en tjej som jag träffade i fredags på midsommarfesten in till stan och åt glass vid akerbrygger.

precis som jag trodde att jag skulle göra så saknar jag alla mina vänner hemma. samtidigt tror jag att det är väldigt bra för mig att vara borta från Göteborg ett tag, var så sjukt trött på allt hemma så att jag bara gnällde. när jag är här känner jag igen mig själv igen på ett sätt som jag inte har gjort på många år, innan sjukdomen helt tog överhand och jag tappade bort mig själv. identiteten är föränderlig och man förändras hela tiden men min utveckling stod stilla och gick tillbaka ett tag och sen på bara nåt år så sa det bara poff och allt förändrades och det gick nästan för fort. eller för fort, men alla relationer som jag skaffat och haft under tiden jag var sjuk ställs på sin spets när jag förändrades så mycket, det är svårt att bevara en relation som den var om den ena parten förändras väldigt mycket. samtidigt tror jag bara att det krävs lite tid men det är skönt att vara här och vara själv även om jag har hemlängtan. snurrigt, jag tänker mycket på det som har varit, kanske svårt att förstå, men sjukdomstiden är som ett trauma i sig som måste bearbetas, ibland tittar jag ner på mina armar och har glömt att jag har ärr där, men de finns kvar även om jag idag inte alls kan förstå hur jag kunde göra så mot mig själv. jag kan verkligen inte förstå det och det är först nu när jag inte kan förstå det eftersom jag inte är i det som jag inser hur fruktansvärd situationen var.därför är det så skönt att vara här, jag behöver inte åka förbi sahlgrenska, jag behöver inte höra svenska ambulansirener, jag behöver inte se skyltar mot östra sjukhuset. allt sådant kan låta trivilat men för mig påminner det om något som idag känns så hemskt och oförståligt men samtidigt så nära och det är något som jag behöver sörja men inte vill påminnas om, inte på något sätt.

well. ska inte vara så här känslosam i framtiden, lovar ;)

puss!

xxx

åh! tror att jag har lyckats konfigurera nätveket nu! kan logga in iaf :)
lyckan över detta är nästan lika stor som när jag hittade Sultan livs som hade billig tofu och massa fina grönsaker i Gronelykka. gick bättre att cykla idag, hittade ganska lätt. gick på karl johane ett tag och kollade på exakt samma kläder som i sverige fast lite dyrare.
har köpt C! som är sveriges största glam-magasin tydligen och som jag ska läsa för att träna min noska ;)

sweet

har inte lyckats konfigurera internetuppkopplingen än så jag får ta tillfälle i akt när de trådlösa funkar.
har varit en hård arbetsvecka, mest jobbigt att gå upp kl 6 varje dag men det funkar. trivs rätt bra på jobbet, det är rätt slappt även om de ordinarie har påpekat hur stressigt det är vilket verkligen inte stämmer.
fick en cykel av en på jobbet som jag lämnade in på service och cyklade hem på igår efter att jag hade varit på skattekontoret. tror att det egentligen ska ta ca 20 min men det tog 2 timmar eftersom jag cyklade fel. var så sjukt trött när jag kom hem.
igår var det midsommarfirande på nordiska föreningen, har varit där i måndags på föreläsning och i onsdags på islands nationaldag. islänningar super som danskar och pratar oförståligt när de inte pratar 'nordiska' som är någon blandning av norska, svenska och danska. det var ganska trevligt iaf, har träffat lite folk under veckan. blev också uppragad av en lastbilschaffis från storuman igår som tvingade till sig mitt nr.

idag ska jag cykla ner till gronelyka och kolla i secondhand efter tyg till mitt fönster, vaknar typ kl 3 på natten och tror att jag har försovit mig för att det är så ljust.
har också organiserat upp städningen här i korridorren, satt upp en lapp :D funkar hyfsat.

fick schemat i veckan och jobbar nästan bara vardagar så 5-8 funkar tyvärr inte chris. men den 3:e är bra om någon har lust eller vilken helg som helst nästan.

saknar er! klem!

mitt lilla potetgull!

chips på norska heter potetgull, tänker att det är ett bra smeknamn på angela :)
störande är att jag börjat tänka på fejknorska.
nu är jag så sykt trött efter jobbet så jag ska kolla på the city och antagligen somna tidigt..

Oslo!

Har haft problem med att komma in på nätverket här i studentboligen men nu har jag lyckats logga in på någons trådlösa nätverk, lycka!
känner mig redan ganska hemma här, ska dock kolla om jag kan byta korridor imorgon, de som bor här skulle behöva besök av de där kärringarna i Rent hus på trean, tur att jag har egna grejer med mig liksom. vill inte vara helt oartig och fråga om de planerar att städa ever?

igår gick jag från Majorstuen och ner till Bygdön, och runt Toyen och Skoyen (hehe norska är roligt). Oslo är väldigt fint och det är lätt att hitta och åka kollektivt. ska försöka fixa cykel imorgon samt allt annat praktiskt, hoppas att jag inte ska vara så länge på jobbet imorgon, tror bara att det är information.
idag har jag gått Karl Johan upp och ner och sen åkt ut till Nordstrand där jag ska jobba och hittade till slut hemtjänstens lokaler.

är så glad att jag bestämde mig för att åka hit, det blir nog lite ensamt bitvis men jag känner mig så lugn och glad här.

puss på er vänner!

RSS 2.0