nein

ligger hemma i sängen ist för att vara hos angela och ha det trevligt. har haft jätteont i magen i två dagar och idag kunde jag knappt stå upprätt vilket gjorde mig på sjukt dåligt humör. plus att min mage är helt uppsvälld så att jag känner mig som värsta fettot. vet inte om det är magen som inverkat men jag är också på jävligt dåligt humör. fick VG på sista tentan och har pluggat på väldigt bra den här nya kursen som jag verkligen gillar. men jag är ändå på pissigt humör och igår när vi i arbetsgruppen satt och förberedde inför seminariet idag så pratade de andra om annat ibland och jag bita mig i tungan för att inte fräsa åt dem att hålla käften. fast jag gillar dem. suck. behöver en liten semester tror jag. och sol och värme och salt hav och drinkar och allt det där.

well. för att pigga upp stämningen ska jag i gubb-anda berätta en anekdot som jag hörde igår;
i början när de första bredbanden kom så var det bara ca 1000 personer i Sverige som hade bredband. För varje person som hade ett bredband så hade företaget (minns inte vilket) ett modem och dessa satt nån dude och övervakade. En mörk torsdagkväll kl 20 så upphörde all aktivitet i modemen. duden blev förskräckt och ringde till nått support som meddelade att det inte var något fel, alla hade stängt av sina modem.
Ni som har lite populärkulturell kunskap om torsdagar sent 1990-tal (gissar att mina mer finkulturella vänner inte kan detta, ev. Angela då som är lite sciene-nörd) förstår ju att alla internetnördarna satt och kollade på arkiv X!
(andrahands källa som tydligen bygger på en dokumentär från P3)


gubbhumor FTW

alltså vet inte vad det är med kvällar men jag är extra blödig då. det är ju liksom inte första gången jag ligger i sängen och är tårögd över hur FINT livet är. förstår om någon råkar kräkas på mig. kvällens tårdrypande ögonblick är dock lite komiskt. alltså, var hemma hos åsa och bakade bröd som blev sådär men iaf, hittade TVÅ exemplar av Lissabonfördraget i hennes bokhylla varav jag fick den ena. Åsa signerade då denna till mig, lite skämtsamt så där. senare på kvällen när jag dragit mig tillbaka till min kammare blev jag lite tårögd när jag tänkte på detta nu och hur fin handstil åsa har. fattar ju att det är för att livet är fint och åsa är en himla fin vän och blablabla men det var lite roligt att jag först kände mig helt överväldigad över detta och sen skrattade åt mig själv, gubbigt skrattande också; höhöhö.

I'm sick of all my judges

eftersom min dn inte kom imorse så kollade jag om det hänt något revolutionerande via nätet istället. möttes då av dn:s kom-i-form-bloggs logga högst upp och som kvinna i tiden gick jag så klart in och kollade. det är galet hur fort såna texter drar igång ett f.d ätstört beteende med läsande av dieter och så här går du ner ett kilo i veckan. fick en obehagskänsla i magen och fick säga till mig själv att 'det här är inte bra för dig maria' och stänga ner sidan. okej om det varit aftonbladet, det hade jag förväntat mig. men nu är dn som jag bara läser för att få lite koll på vad som händer i (väst)världen. blir uppriktigt förbannad på att man inte kan få vara fredad från utseendefixering och bantningshets någonstans. jag skiter i om hela dn:s redaktion är kraftigt överviktiga och behöver gå ner i vikt av hälsoskäl, de behöver inte kräkas ut det i en av sveriges största dagstidningar.
folkhälsa kommer knappast av GI, Low Carb eller Isodieten. funkar säkert för en del men för många, som mig, drar det igång en fixering vid mat som bara leder till ett ohälsosamt beteende åt det ena eller det andra hållet.
när jag hade bulimi läste jag varenda sådan artikel, planerade diverse dieter som alltid ledde till att jag hetsåt och kräktes. det var något som styrde hela mitt liv, förstörde hela mitt liv och det gör mig jävla arg att ingen kan ta lite jälva ansvar. t ex skulle man kunna skriva om alla bra grejer med bra mat, inte varför viss mat är dålig. skriva om hur pigg och glad man blir när man får rätt näring och äter god mat, inte hur trött och fixerad man blir när man försöker hålla sig till en 1600-kaloriers diet samtidigt som man ska träna hårt.

I'm impressed

idag mår jag mycket bättre. tror nog att jag frisk nog att gå till skolan på måndag :) ny kurs och allt, ska bli kul. Eftersom jag kände mig piggare idag så kände jag för att fräscha upp mig lite, behövligt kan man säga. gjorde hårinpackning, ansiktsmask, filade fötterna och allt sånt där som tjejer gör. alltid när jag gör sånt så känns det som om jag är med i ett repotage i vecko revyn. tog mig tom. en liten promenad och slängde soporna, härligt med frisk luft.
igår ägnade jag kvällen åt att lipa för att jag hade så ont i bihålorna och mellan det försökte jag skölja ur näsan. det måste ha hjälpt för idag känner jag mig mycket bättre, bara lätt tryck över kinderna och ovanför ögonen. sen fick jag sallad och glass hos min syster, då blev jag mycket gladare :)

idag ska åsa komma hit, åh vad kul det ska bli att träffa någon! känns som om jag suttit på en öde ö och ätit sand i flera år.

salute your solution

ah sweet joy. vaknade visserligen helt klibbig av febersvett men kände att jag inte var lika varm som dagarna innan. igår hasade jag mig till vårdcentralen. när jag fick komma in till läkaren så kände jag hur det rann kallsvett över ryggen och pannan, lite pinsamt när hon skulle lyssna på lungorna och stetoskopet typ fastnade..eh. fick iaf slemlösande och hostmedicin. tanten försökte skriva ut cocilana (stavningen?) och jag bah NEJ! och hon oj, ser ju att du var allergisk mot den. smygtittade på min journal och såg meningen "26 årig kvinna, väs. frisk". vad betyder det Elin? kände mig lite stött, tyckte att det borde stått något om min utomordentliga fysik. sen på kvällen såg jag en dokumentär om AIDS och blev helt övertygad om att jag hade HIV. idag känns det inte lika aktuellt.

har ordnat så jag får skriva en skriftlig komplettering istället för att vara med på redovisningen idag. överhuvudtaget var jag väldigt driftig igår när jag inte sov och feberyrade och sorterade alla viktiga papper och anteckningar och skit från skolan. Nu behöver jag bara ett index till min skolpärm också så att jag kan sätta in allt. under insomnian sökte jag ockås sommarjobb i Norge.

På måndag börjar vårterminen och det bästa med det är att man får köpa nya block, pennor, pärmar osv osv. ska köpa en ny kalender också. åh shoppa!

fried

efter att ha lagt en blött handduk över huvudet och sen öppnat fönstret samt tagit 2 panodil så fick jag ner febern till 38, gött. eller nej inte alls. kan inte sova för jag svettas/fryser och imorn måste jag gå till skolan för att förbereda vår presentation till på fredag. kill me now liksom. och jag MÅSTE verkligen göra den här grejen, redovisningen är examinerande för att jag ska poängen för tentan och seminarierna. ah!
nu kommer tidningsbudet tror jag..höjdpunkten inatt! glömmer hen mig ska jag fan springa ikapp. eller nej det orkar jag inte. och nu kom tidningen! tjoho! ska göra kaffe nu.

----

har varit miljöbov idag och låtit min syster köra mig de där 300 metrarna till coop så att jag kunde handla lite förnödenheter. blir helt utmattad av att gå till köket liksom. och imorn måste jag försöka läsa in mig på 3 uppsatser för opposition på fredag som är examinerande för hela kursen. fuck it, hoppas verkligen att jag är piggare imorn. vore också gött att slippa ta 8 panodil imorn igen, känns ju sådär hälsosamt.
nu ska jag titta på de obligatoriska seinfeld avsnittet och sen förhoppningsvis sova typ 10 timmar och vakna utvilad och kry.

suck och stön

alltså. orkar. inte. bli. sjuk. igen.
inget mentalt. syftar bara på rethosta, migränliknande huvudvärk och feber som slog ner som en bomb idag. hasade mig ner till apoteket och väste fram frågan om vad man kunde ta mot illamående och huvudvärk om man var allergisk mot ACA. tanten var snäll men sa att jag inte såg så pigg ut och gav mig ett glas vatten. efter min senaste fadäs på apoteket så tänkte jag att det var bäst att skynda ut innan de började ta blodtryck och fråga om jag är skådespelare och så som den galna sjuksköterskan gjorde sist när jag var allergisk. tur att jag var så effektiv och skrev klart min del till grupparbetet igår så att jag kunde tillbringa dagen i sängen i mitt nedsläckta sovrum. verkligen kul liksom. skulle ju hem till Åsa och panera tofu och kolla på topmodel idag, jevla skit.  ska ägna resternade av kvällen åt att googla *förbättra ditt immunförsvar AND tips*
imorgon ska jag trösta mig med partiledardebatten på SVT kl 9. ÄLSKAR, och jag är allvarlig nu, riksdagsdebatterna. ah, sweet joy.

alla di fina

fylldes just av en känsla av tveksamhet och tomhet samtidigt när jag ena sekunden tänkte på hur skönt det var med julen och vila, den andra på hur jag längtar efter värme och ljus i våren och hur jag samtidigt längtar efter att stanna upp ett tag. ser fram emot det som ska komma och gläds över ett år som började jobbigt men slutade hemskt fint. ikväll efter skivstång med elin på friskis låg jag hemma i hennes soffa och såg vilken fin lägenhet hon har. det har hon ju alltid haft men jag har liksom inte sett alla fina detaljer innan, det var så geggigt i huvudet förut. 21 månader utan substanser och kanske har allt blivit som det ska inne i skallen nu.


^-^

försöker att inte vara en bitch och att inte börja lipa. har mensvärken från helvetet och är lite irriterad och sur då. men har toppat håret, jag och angela gick och klippte oss för 2 för 1 så det kostade bara 200 spänn, sweet. ikväll ska vi ut och äta middag med släkten för att fira min mormor som fyllt 80. jag har verkligen ingen lust, är på så jävla dåligt humör. känns typ som om jag kommer att slå den som så mycket som petar på mig. brukar aldrig vara sån här, brukar knappt märka att jag har mens liksom. fuck it! men det blir säkert trevligt. sen ska vi hem till fina katarina och hänga.

ja

tentan gick nog bra även om jag blandade ihop lite årtal. men whatever liksom. sen drack vi öl och det var trevligt men i förmiddags när det var handledning för grupparbetet så var jag rätt seg.
våldgästade angela idag och lånade hennes kök och lagade pasta och ostsås. herr katt ville gärna klättra mycket på mig och det var fint. sen fick jag släpa mitt trötta anlete till skolan igen  och gå på ämnesgruppsmöte. sen åkte jag hem och la mig i soffan och där låg jag fram till en timme sen ungefär då jag diskade och städade lite och bytte sängkläder. ska snart sova för att gå upp i tid imorn och skriva på grupparbetet så att jag kan hänga i helgen.

schemat för våren har kommit upp och det verkar schyst, mycket seminarier. måste anmäla mig till franskan också.  puh! nu ska jag krypa ner i bingen.

god fortsättning på det som varit

har alternerat mellan sängen och soffan den senaste veckan där jag har bedrivit mer eller mindre effektiva studier. Imorgon har jag tenta och det känns rätt bra. Skönt med en så konkret tenta, har suttit och gjort tabeller över olika politiska system och målat olika modeller över valprocesser. är så glad över att den här terminen gått så bra, jag har klara av att börja plugga igen mycket bättre än jag trodde. det som har varit svårt har varit det sociala, att konfronteras med det som läkaren kallar interpersonella svårigheter men det blir bättre och bättre. när saker börjar mala runt i huvudet försöker jag fokusera på helt konkreta saker runt omkring mig och det hjälper som avledande manöver.
snart är min terapi slut också, det känns både skönt och skrämmande. på ett sätt tror jag att det är bra att inte tänka så mycket i det som är jobbigt, bara skita i det och inte ge det så myckt utrymme då ältandet tenderar att få problemen att växa snarare än minska. å andra sidan har jag varit inom vården så jävla länge att jag är en aning institutionaliserad. desto viktigare att gå vidare nu då. frågade terran om han trodde att jag var "klar" nu och han sa att han trodde att jag skulle klara mig själv utan vidare terapi när vi avslutar. ibland när jag är trött och ledsen så slår det slint i hjärnan och jag tänker att jag inte alls klarar av att leva ett vanligt liv, att jag borde förtidspensioneras och förpassas till någon avdelning där jag kan sitta och glo in i väggen. när jag mår bra är såna tankar skrattretande och samtidigt skrämmande men när jag är nedsatt fysiskt eller psykiskt så är det som om tankeförmågan slås av.
därför är mina nyårslöften följande:
- försöka sova 8 timmar per natt
- äta regelbundet
- träna regelbundet
- göra roliga saker

that's it liksom. gör jag det så vet jag att jag mår bra. okej. dags att återgå till böckerna.


RSS 2.0