skabbo dabbo

kände mig rätt glad imorse. kom till iris och blev kände mig på jävligt dåligt humör. pratade lite i gruppen och mådde lite bättre. sen gick jag i stan och köpte present till syster som kommer hem på fredag. hittade inget åt mig själv, eller jo ett skärp och ett läppglans. och ett par tights.

ikväll ska jag grilla med en massa fina människor.

ps. skabbfingret har börjat krångla igen, kliar som fan och jag hittar inte kortisonsalvan.
nu ska jag dricka kaffe och slöa lite innan jag ska göra mig iordning.

missnöjesmonstret i mitt bröst

blev just alldeles fruktansvärt trött på mitt liv och alla i det (förutom ett fåtal personer). fan ta att bo i en etta i göteborg, fan ta att gå i terapi varenda jävla dag. jag vill ha ett stort paket cigg (haha det finns ju inte små paket men ni fattar) och nån att hålla i handen and more. får ta tag i det här med internetraggandet alltså. suck och stön vad jag är trött på göteborg just nu, en resa hade suttit fint. bara bada och sola och äta glass och god mat.
orkar inte blötlägga kikärtor, orkar inte hänga tvätt, orkar inte dammsuga, orkar inte bry mig om vad andra människor tycker om mig. buhu alltså.

jo men visst serru

oscar har åkt nu, lite tomt. jag tvättar och ska träna om ett tag.
hade ett bra samtal idag på den enskilda terapin på iris.

och känslan av att livet är helt okej håller i sig.

oh yes

även om mitt mående svänger och jag har ångest ibland och känner mig orolig lite då och då så mår jag ändå bra. bra.
jag tror att det är första gången i mitt liv sen jag var barn som jag mår bra. och detta trots att livet inte är perfekt, en del av det sjuka finns kvar men det dominerar inte. och jag är rätt säker på att det kommer att försvinna helt med tiden.
jag känner mig förvirrad, är det såhär vanliga människor mår för den mesta tiden? de kanske tom. mår bättre? jag har liksom varit så van vid att ha ständig hög ångest och vara tvungen att lägga in mig på psykiatrisk klinik några gånger om året för att överleva att jag inte har insett att man faktiskt kan må bra. och detta även utan droger. 
gud, undra om det bor en klämkäck människa i mitt friska jag? haha, en sån som får sina kickar av att jogga och varvar ner med en kopp grönt te. hoppas inte det, det vore jobbigt, hatar klämkäcka människor.

well, nu ska jag göra bubbelvatten med min soda streamer och vänta på att oscar kommer hem.


inte

saker jag inte skulle klara av att jobba som:
-terapeut
-kock

f.ö var det  trevligt igår. vaknade tidigt idag fast jag inte behövde det, surt.
oscar sover på soffan och idag väntar allmänt slöande.


migrän

igår var det bokklubbs hemma hos mig. invigde soda streamern och det var gott :) strax innan de andra kom började jag få ont i huvudet, tog 2 panodil men huvudvärken fortsatte. började må illa och till slut fick jag lägga mig i sängen och ljud och ljus skar in i huvudet. jävlar vad dåligt jag mådde. fick be de andra att gå och fick gå och kräkas. slutsats; migrän. har haft liknanade attacker innan men det här var det värsta jag varit med om. låg i sängen och bad till gud att få somna. det gjorde jag till slut och vaknade 12 timmar senare och nu mår jag bra. shit, måste köpa någon form av migrän medicin om det skulle komma någon mer gång, det var fruktansvärt.
himla typsiskt att det skulle komma just när det var bokklubb, det är ju bara var 6:e vecka och det är så kul att träffa de andra. men innan migränen slog till var det jättekul :)

nu ska jag diska och börja fixa inför middagen ikväll. ska baka bröd och morotskaka samt göra spenat- och fetaostfyllda smördegsknytet.

tell me

haha, ni skulle sett mig idag när jag hade varit och handlat och skulle hem med allt på cykeln. hade träningsbagen med från friskis som tog upp pakethållaren, sen hade jag 2 stora kassar samt toalettpapper som skulle få plats. styret på cykel sitter inte fast riktigt heller så det åkte liksom ner när kassarna hängde på. självklart gick handtaget på papperspåsen sönder och det blev en reva i plastpåsen. la plastpåsen i cykelkorgen och knöt ihop handtagen på papperspåsen och bad en stilla (eller rätt arg) bön till hon där uppe att det skulle hålla hela vägen hem. och det gjorde det! jävla tur, annars hade jag satt mig ner och lipat tror jag. förutom detta trauma är det bra. håller på att rensa bland papper och sånt och städar inför alla besök jag ska ha i helgen. imorn är det bokklubb, på lördag ska jag ha middag och sen ska oscar bo hos mig från lördag till tisdag. gjorde linssoppa idag som blev jättegod, har massa mat i frysen nu, lagar alltid extra när jag lagar mat och fryser in. det får mig att känna mig duktig och vuxen och sånt.
hej så länge.

tårta, lesbianer och bubbelvatten

hade en fin födelsedag igår. fick en massa gratulationer och hemma hos mamma och pappa fick jag en soda streamer :D de som känner mig vet att det är något jag verkligen kommer ha användning för haha.
åt god middag och en jättefin tårta, den var skitgod :)

sov hos mamma och pappa och jag blir så förbannat allergisk här! och det är inte bara under pollensäsongen utan även på vintern, weird.
idag ska jag läsa ut bokklubbs boken som jag har valt, kvinnor på ett tåg, den tar sig men enligt karin som läst boken så är det ingen lesbisk action i den, surt. sökte ju på lesbiska och feminism, haha.
och så ska jag träna också hade jag tänkt. samt inviga soda streamern.

gammal

idag fyller jag 26 år. har nojat över det här i typ ett halvår men det är rätt lugnt. surt att behöva betala fullt pris på buss och tåg bara :C
idag börjar jag sent på iris, ska bara ha enskilt samtal. vet fan inte vad jag ska prata om. jag vet ju redan alla svar jag kommer att få av terapeuten liksom.
men efter iris ska jag åka ut till mamma&pappa och äta middag och tårta, umm tårta :D

annars har jag suttit ute i solen i typ 4 dagar och börjar bli brun i fejan, röd om näsan som vanligt, borde ha ett sånt där nässkydd som dom har i sällskapresan, bra grej liksom.
nu ska jag boka min och elins berlinresa, ska bli fett kul att åka dit i sommar, kul stad och bästa vän att resa med :) 

nu ska jag dricka kaffe och känna efter om jag känner mig mognare, tveksamt.

crybaby

grät idag på terapin över hur jävligt livet har varit. det är nu när jag mår bättre och kan ha ett avstånd mellan mig själv och min sjukdom som jag inser hur illa det har varit och det gör så ont att det fick gå så långt utan att jag fick den hjälp jag behövde i tid. jag kunde lika väl ha varit död idag, det är den hårda sanningen.
men det är jag inte och det är jag faktiskt väldigt glad över. skriver faktiskt för det har inte varit någon självklarhet att vara glad över livet.
känner mig fortfarande ledsen och trött men det är okej. så länge jag kan hantera att jag är ledsen, att jag kan gråta, så är det okej.
ska åka och träna strax. egentligen känner jag inte för det men jag vet att det är bra för mig och att jag kommer må bättre av det så jag gör det iaf. gud vad rationell och präktig jag låter men ibland får man vara det också :S

har blivit solbränd i ansiktet med betoning på bränd. men har fått lite fräknar och det är fint.

marre slår till igen

har ju inte skrivit om klantgenen som jag begåvats med. den yttrar sig på lite olika sätt men mest är det att jag spiller ständigt och tappar saker och trillar lite då och då. mina elektronik prylar brukar inte bli så långvariga, vet inte riktigt vad det beror på, tycker inte att jag oförsiktig men det är jag nog.
iaf, igår var mina kära föräldrar här och jag fick en (vad jag fick sagt till mig) en solkräm. bra tänkte jag, slipper bränna fejan i slottskogen idag, och plockade fram den. kollade efter hur stark den var men det stod bara SUN på. jaja tänkte jag och ska ta ut lite. ser att det man ska spraya och sprayar då sonika skiten i ansiktet. inser dock efter att ha fått "solkrämen" i ögonen att det är parfym!! springer och tvättar ansiktet men det hjälper inte och nu sitter jag här och luktar kärringparfym i ansiktet.
alltså hade jag varit lite mer noggran så hade jag ju läst på förpackningen och insett att det var parfym men sånt orkar inte jag. OCH är det inte farligt att sola med parfym på sig? ni vet när man var liten och folk sa till en att man inte skulle sola med deo för då kunde man få fläckar på huden. gud, tänk om mitt ansikte blir helt förstört nu?! *katastroftänkande*
nu ska jag gå och tvätta ansiktet igen, jäva klantgen.

jaja

har sovit nästan 12 timmar inatt, underbart och illamåendet och sjukkänslan är borta.

idag ska mina föräldrar komma hem till mig och vi ska gå en promenad i det fina vädret. har lite morgonångest idag, det var ett tag sen men jag försöker tänka att det går över, att det är tillfälligt och inget farligt.
måste börja läsa bokklubbs boken, det är träff nästa fredag och det är ju jag som har valt boken :S idag kan man ju sitta ute och läsa också, himla fint.
haha, har typ bränt mig lite sen jag satt ute igår, bra hy man har.

känslig_brud_82

har sovit lite de senaste två nätterna. inte för att jag haft svårt att somna men för att jag träffat vänner och det blivit sent. så det är ju bra men jag blir konstig när jag inte får sova 8 timmar per natt. idag har jag känt mig sjuk, illamående och ont i huvet och frusen. skulle ha träffat Therese ikväll men pallar inte då jag hatar att må illa.
hatar att jag är så känslig, tycker att jag borde palla mer men samtidigt har min kropp faktiskt pallat en hel del genom åren så jag ska inte vara så hård mot mig själv *gått i terapi länge och är insiktsfull*.

men det är värsta vårvädret ute, shit det är vår nu, suttit ute idag och solat lite men jag mådde ju som sagt illa så jag fick gå in efter ett tag.

ikväll ska jag ligga i soffan och titta på serier och somna tidigt och sova länge :)

ett jevla gnel

man skulle ju kunna tro att mitt behov av att gnälla skulle ha bli tillfredsställt efter att ha suttit och i en ring i över ett år och dag ut och dag in pratat om problem. men nej då, dessa gnäll-dagar finns kvar. har varit på så sjukt dåligt humör idag. det grundades med för lite sömn för att sedan utlösas av att terapeuterna bar in en stor jävla nalle i terapirummet. sen tjatades det om gossedjur och snuttefiltar och jag blev så jävla irriterad. kanske lite obefogat kan jag se så här i efterhand men whatever. sur har jag varit hela dagen iaf och känt mig ful och risig.
gick och klippte mig efter terapin och det blev fint och nu känner jag mig inte lika ful längre, bra där. det är jobbigt att ha känslan av att vilja trä en plastpåse över huvudet för att det känns som alla stirrar för att man är så ful :S

nu har jag lagat mat och fryst in 3 matlådor inför nästa vecka, ska gå ner och hänga tvätt och sen ska jag vänta på att åsa ringer så att jag kan ta mig ut till biskopsgården och ev gnälla lite mer.

vår

har sovmorgon idag. eller eg. har jag väl inte det men jag har inte samtal förrän 11.15 så jag tyckte att jag kunde få sova lite längre idag :)

igår åt jag och oscar glass i solen och sen satt vi på min uteplats. oscar hade gjort en killer tårta med massa choklad också, ummm.

jag blir så glad när jag vaknar och ser solen genom persienderna. känns så bra att jag kan uppskatta våren, att jag märker att årstiderna växlar, förr mådde jag för dåligt och var för nerdrogad för att kunna bry mig.

well, ses senare.

fint

jag har otaliga gånger tänkt "är det så här livet ska vara?" när allt känts svart och hopplöst. igår när jag cyklade hem från spinningen i kvällssolen så tänkte jag så igen. fast med en helt ny innebörd; "är det så här fint livet ska vara?"
jag mådde så bra igår och har mått bra ett tag nu och det känns så konstigt, så ovant. jag orkar så mycket, har en helt annan energi och jag är genuint glad rätt ofta.

efter träningen så gick jag och zara en promenad med fenix (världens finaste hund som jag är gudmor åt :). vi gick bort mot bräcke och gick förbi Mellangården, gruppboendet som jag bodde på innan jag skrevs in på Iris. det var jobbigt att komma dit, jag gick inte in men kunde se mitt rum, såg stolarna utanför där vi satt och rökte. det var underbart att få bo med zara, vi drack kaffe och rökte och höll varandra sällskap på nätterna när vi inte kunde sova.
men jag var så sjuk när jag bodde där, jag mådde så väldigt dåligt. usch, känns så avlägset men samtidigt väldigt väldigt nära.
vi gick och hälsade på sussie också och det var kul att få träffa henne.

idag fyller oscar 22 år, GRATTIS! vi ska laga middag och äta tårta :D om jag inte minns fel så börjar desperate housewifes ikväll också, najs.

brunch

träffat släkten på mammas sida och det var trevligt även om det alltid är ngt speciellt med släktträffar som gör att jag inte riktigt slappnar av. well. åt mycket god mat.
imorgon ska jag plantera mina blommor på uteplatsen, orkar inte göra det nu.

orkar inte komma på en rubrik

hade en himla fin dag igår. fikade med lisa och gick lite i haga. vi kollade på dyra inredningsgrejer och längtade efter att vara rika (läs inte ha under 8000 och leva på varje månad).
på kvällen så var jag och åsa och åt på bombay. jag beställde marinerad ost och frågade om det var starkt och fick svaret "den brinner inte". brann gjorde det kan jag tala om.
sen gick vi en promenad över linne och majorna. kom till utsiktsplatsen vid kyrkan som jag aldrig kommer ihåg namnet på och där satte vi oss på stenmuren. upptäckte ganska snabbt at jag satt mig en vattenpöl och fick en stor fläck på asset så att det såg ut som jag hade kissat på mig. sen gick vi och drack varm choklad på ciggaren, ummm :)

idag kommer min mamma hit och vi ska plantera blommor på min uteplats. sen är det brunch med släkten på mammas sida. det är medelhavsbuffe så jag får väl äta en oliv och en tomat då det mesta lär vara fisk.

nanana

idag fyller världens bästa syster 24 år! grattis lilla elin, hoppas du har det fint i värmen på bali :)
(en aning avundsjuk)

jag och robert avverkade runt 8 avsnitt av weeds igår. bra serie och trevligt sällskap.

det kom ett högt pip nånstans ifrån förut. fattar inte var det kom ifrån. kan det ha varit brandvarnaren som har slut på batterie? vill inte dö innebränd så jag får kolla det.

morgonångest

det här med morgonångest är jobbigt. jag vaknar och oroskänslan sätter in och jag försöker sätta fingret på vad som är fel men kommer inte fram till något. men ångesten brukar släppa när jag kommer till iris.
idag ska jag fika med angela som jag inte träffat på över ett år, förstår inte hur tiden bara rinner iväg.
sen måste jag handla lite och sen kommer robert hem till mig och vi ska titta på weeds.

la mani

shit, funderade lite lätt om jag håller på att bli manisk då jag under dagen hunnit med;
- 4 timmars gruppterapi
-promenad (inte så lång dock)
- fika i haga med sandra
-träna
-cykla hem och äta för att sen städa

puh! nu börjar bli lite trött iaf hehe. men det är kanske så här det är när man mår bättre? man orkar mer. låter ju logiskt haha.
usch, bloggen börjar kännas lite klämkäck. jag ber om ursäkt för det. det finns inget värre än käckheten.

run baby, run

jag får aldrig nån post nuförtiden. börjar tro att brevbäraren har glömt mig. men idag kom bredbandsräkningen så det var ju skönt eller nåt.
herrejävlar vilka vårkänslor jag har. har typ spring i benen som en annan nioåring men börjar bli pollenallergisk så jag ska ta och springa lite på gymmet ist.

who's that girl?

var på det sista samtalet hos B idag. det kändes rätt bra, bra för att jag mår rätt bra just nu och även om terapin har gett mig mycket så är det dags att avsluta nu. men det känns lite sorgligt också, hon har ju varit med mig under många år nu och vi har delat mycket. eller jag har delat vill säga. men whatever.

idag har en mycket konstig och ovan känsla infunnit sig hos mig; jag har känt mig nöjd med mig själv! jag är helt okej faktiskt. jag har en massa bra sidor som kommer fram nu när jag inte är i missbruk och inte använder andra destruktiva sätt för att döva mig. jag har tom. tyckt att jag ser helt okej ut idag. himla konstigt men sorgligt att jag skulle behöva bli 26 år innan det kom. men nu har det kommit iaf! och jag är så jävla glad för det. fan vad hemskt att jag har gått runt och hatat mig själv, att jag inte har tyckt att jag varit värd ett skit, att jag har ägnat mig åt att bryta ner mig själv och min kropp. aldrig mer.
idag tänkte jag också på att jag har bott på ett gruppboende (för psykiskt funktionshindrade) för inte för länge sen. det känns så jävla avlägset. och att jag har tillbringat en massa tid på avdelningar inom slutenvården, det känns så konstigt, som i ett annat liv. på ett sätt är det ett annat liv också.
shit, det är så konstigt att må bra. men underbart, måste bara vänja mig :S

avsked

såg vårens första humla. den verkade groggy och flög in i ett fönster.
idag ska jag ha mitt sista samtal med B, det känns lite vemodigt.

friends

det är så ljust ute att jag bara vill samla ihop lite folk och grilla! nu har ju min galna granne slängt min grill så jag har ingen. men det ska inhandlas om bostadsbidraget kommer den 19:e. fan vad najs det vore att grilla veg. burgare och dricka cola och sitta i kvällssolen.

har skrivit 2 kort nu. ett till Ina som fyller 30 på torsdag och ett till min terapeut på behandlingshemmet som jag var på fram till januari i år. tänkte på det idag, vilka fantastiska människor jag ändå har i mitt liv. om jag bara kan bli nöjd med mig själv också så känns det som om jag verkligen har ett liv värt att leva. skolan till hösten och en flickvän på det så känns det som om livet vore komplett :)
nu ska jag ringa elin, på tal om bra personer.



cigg?

jag har inte gjort upp med mitt rökande. jag vill verkligen röka, jag älskar att röka. det är mysigt, tröstande, uppiggande osv. men jag vill verkligen inte ha lungcancer, astma och dålig kondis. det är så skabbigt att röka. men ändå så underbart, haha.
idag på spinningen så hörde jag som vanligt, "nu röker vi i den här låten!" när spinningledaren säger "nu räknar vi i den här låten!" och VARJE gång så blir jag lycklig för en mikrosekund innan jag fattar att jag har hört fel. igen.
kan inte någon smart människa uppfinna ofarliga cigaretter? jag skulle gråta av glädje varje dag. eller kanske inte varje dag men ni fattar.


stabilt labil

idag vill jag bara gråta för jag är så trött på mig själv. varför varför i helvete gör jag saker som jag så jävla väl vet att jag inte ska göra? aaah.
måste sluta att tänka i svart och vitt, tycker att jag kommit en bit på vägen men har upperbarligen en bit kvar.
jag önskar att Jenny bodde här, att jag skulle ha någon som jag alltid kunde åka hem till utan att känna att jag stör. usch, hur tar man semester från sig själv utan att använda substanser som skadar?

ångesten

usch hade ångest igår. så där riktigt mkt ångest så man bara vill sova bort den. men idag känns det bättre, det är skönt. ska åka ut till mina föräldrar om några timmar. nu är jag i princip frisk från förkylningen vilker innebär att jag kan träna imorn :D nu låter jag jobbig och klämkäck men det är så skönt att träna. jag mår så bra under tiden och efter träningen.
nu ska jag kolla på några avsnitt av seinfeld.

oh oh

festen igår var på det stora väldigt trevlig. idag är jag dock trött som fan och vill äta chips och dricka cola men jag orkar inte gå till närlivset.

partej

slutslatsen av kvällen är att de som man tror är vettiga oftast är idioter. de flesta är idioter.
MEN det finns några guldkorn och de är värt allt.
skulle kunna skriva ett helt inlägg om stålelin men hon talar så väl själv :)

det har varit en fin kväll med vissa undantag. men whatever. ska sova sött snart men först kolla på lite seinfeld och röka den sista cigaretten för alltid (hehe - eller hur).


skabbigt

jävla förkylning alltså. jag är nästan bra nu men är fortfarande täppt i näsan och har lite astma som jag alltid får när jag är förkyld. skabbfingret kliar idag också  (skabbfingret är ett finger på min högra hand som har ett eksem som har varit där sen forever) och det gör mig sur. ser ju verkligen skabbigt ut.
nu har jag valt kläder inför kvällen men kjolen som jag hade tänkt ha hade massa fläckar på sig upptäckte jag när jag tagit på mig den. så det blir en mindre vårig svart kjol. men jag har röda strumbyxor till så det är ju fint iaf :)

snart ska jag åka hem till elin. håller tummarna att jag inte får en allergisk reaktion när jag är där, har tagit 2 olika allergitabletter och nässpray. ser fram emot festen ikväll, det ska bli roligt!

hej då bloggen och ev läsare.

påtår

mitt förhållande till mornar är lite komplext. jag hatar att gå upp på morgonen, sover gärna 13 timmar om jag kan. men sen när jag väl har gått upp så gillar jag mornar. jag tycker om att en helt ny dag sträcker ut sig, att inget har gått fel än, att jag kan göra något bra av dagen. och så älskar jag den första koppen kaffe. skulle jag vara tvungen att sluta dricka kaffe så skulle ett stort svart hål infinna sig inom mig. nu har jag, som en annan jävla kärring, börjat ladda kaffebryggaren innan jag går och lägger mig. på så sätt blir det lättare att gå upp. jag ser kaffebryggaren när jag vaknar och behöver bara släpa mig de ca 4 metrarna för att trycka på knappen.
men eftersom jag ångestproblem så är det inte bra att dricka för mkt kaffe, egentligen ska man inte dricka något kaffe alls men hallå??! så jag får begränsa mig när det gäller denna underbara svarta dryck.
åh, nu måste jag hämta mer kaffe!

freud och jag - en sällsam vänskap

okej, den här bloggen ska jag vårda ömt och inte överge som föregående. ska skriva ofta också.

whatever, DET ÄR VÅR UTE!! fick ett ryck och tog med kameran ut och fotade lite. det blev skitbilder men det var skönt.
den här dagen har inte varit den bästa men ändå bra. var på iris och hade terapi. är rätt trött på två av terapeuterna där, de pratar med milda röster och tar allt på jättestort allvar hela tiden och pratar återkommande om det lilla barnet (för er som inte har gått i terapi i åratal så är detta en referens till hur man hade det som liten, vad man behöver sörja osv osv) seriöst, hör jag mer om det lilla barnet så skriker jag. men då skulle de säkert säga att det var det lilla barnet i mig som skriker, döden dö. jag är så trött på terapeuter som har freud som sin husgud och tycker allt är så spännande hela tiden. fattar inte hur de orkar, hur spännande kan det vara liksom? det finns typ 3 livshistorier som upprepar sig i olika former hela tiden.
alltså, jag är glad att jag får gå på iris, det hjälper mig jättemycket och jag behöver det just nu men jag är trött som fan på att vara i behandling. längtar efter att få vara i ett vanligt socialt sammanhang.

imorgon är det fest! det ska bli skitkul :) funderar lite lätt på att ljuga ihop värsta historien imorn när folk som jag inte känner kommer att fråga mig vad jag gör. är fett jobbigt att säga att jag är sjukskriven, känns som om jag hamnar i ett fack direkt då. skulle kunna säga att jag har ett skumt yrke som eh eh, arkeolog? det är inte så skumt men annorlunda. och så skulle jag kunna säga att jag bor i en kolonistuga nånstans, bostadsbristen ni vet. skulle lätt kunna spinna vidare på denna mytomaninspirationen men det skulle nog uppdaga sig för eller senare och då skulle jag bara verka helt jävla galen, haha.


inatt hoppas jag att jag får sova länge och inte vakna vid 5. det är så tråkigt att vakna så tidigt, finns inget att göra.



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0